Activities

Spaans leren en plezier hebben

Als je dit leest is het omdat je naar Sevilla wilt komen om Spaans te leren en erover nadenkt om dat bij ons te doen. Zou je graag willen weten wat ons onderscheidt van andere scholen?

Bij Giralda Center zijn wij van mening dat de verantwoordelijkheid voor je verblijf en leerproces niet eindigt bij het verlaten van het klaslokaal.

Dus bieden wij je een extra buitenschools programma aan waar je aan kunt deelnemen in de middag. We bieden je niet alleen de mogelijkheid aan om Sevilla´s belangrijkste monumenten te bezoeken maar ook onbekende plekken te ontdekken die toeristen normaal gezien niet te zien krijgen.

Dit alles altijd onder begeleiding van je docenten die actief en persoonlijk dat zullen laten zien wat zij het meest belangrijk vinden.

Dagelijks leven van de spanjaarden

Daar naast, stellen wij activiteiten voor die je de mogelijkheid geven de gebruiken en het dagelijkse leven van de Spanjaarden te leren kennen, met name die van de Sevillaanse inwoners. Aangezien geen student hetzelfde is, bieden wij een breed scala aan mogelijkheden aan om uit te kiezen.

Je hebt de keuze deel te kunnen nemen aan dat wat je het meest interessant vindt of gewoon aan alles deel te nemen. Voor liefhebbers van eten hebben wij kooksessies georganiseerd, tapas routes of een combinatie van film + diner.

Voor diegene die meer van avontuur houdt hebben wij fietsroutes door de stad of speurtochten georganiseerd. En voor de kunstenaars onder ons safari fotografie, cursus Sevillanas dansen of een workshop creatief schrijven.

Aanvullend programma voor jou

Zoals je kunt zien, biedt Giralda Center naast de taalcursus naar keuze een aanvullend programma aan met een mínimum van 8 vrije uren per week om de culturele, sociale aspecten van het leven en activiteiten van de stad beter te leren kennen. Een geweldige uitdaging om tezamen met je docenten en studenten de ziel van Sevilla te ontdekken.

Soorten activiteiten

Deel, probeer en geniet van de verschillende gastronomische routes die wij voorstellen: bezoek tapas bars, bodega´s of restaurants, wijn-bierproeverijen en kooklessen.

Een van de beste manieren om de cultuur van een land of stad te leren kennen is zonder twijfel de gastronomie.

Tapas eten in Sevilla is makkelijk omdat in deze stad het aanbod enorm is, staand, zittend, met vrrienden, collega´s, met familie of alleen…

Het is een echte ceremonie om van bar naar bar te gaan op zoek naar de beste tapas: duizenden kleine broodjes, vis in smakelijke sauzen of gefrituurd of gemarineerde kleine vissen, aardappelsalade, gevulde aubergines, Iberische ham of kaas…kom je al in de verleiding?

Sevilla heeft samen met Venetië en Florence één van de meest uitgebreide historische centrum in Europa. Dus nodigen we je uit de onvergelijkbare rijkdom van de wijken te ontdekken: van Alameda naar Santa Cruz, van Macarena naar Triana en San Bernardo naar Encarnacion.

Naast de geprogrammeerde bezoeken aan de meest bekende monumenten in de stad (Giralda Kathedraal, Plaza de España, Paleis Real Alcázar, Archivo de Indias) tonen wij je kerken en Mudejar paleizen (San Marcos en Palacio de la Algaba), straatmarkten voor kunst en antiek.

Tevens bieden wij je onze fietsroutes aan; zodat je de parken van Sevilla, de oevers van de Guadalquivir rivier, historische en hedendaagse bruggen van Isla Cartuja kan ontdekken.

En als je één van diegene bent die er van houdt om de onbekende plekken te ontdekken, stellen wij voor een wandeling te maken door de mysterieuze straten , langs tavernas met een levende geschiedenis of legendes wat Sevilla tot een stad vol mystiek maakt.

Wij laten je enkele voorbeelden zien:

Bezoek aan de wijk Santa Cruz

Elke maand kunnen studenten een rondleiding maken naar de beroemde Santa Cruz wijk waar de school zich bevind. De studenten leren de straten, geschiedenis en natuurlijk hun verhalen en legendes kennen.

Bezoek aan de wijk Arenal

Wij bieden vaak een rondleiding aan met gids door de wijk Arenal waar je enkele van de meest beroemde monumenten en typische plekken van de stad vindt : de oevers van de Quadalquivir rivier met zijn beroemde Torro del oro (de gouden toren) die uitkijkt over de wijk Triana die zich aan de andere Kant van de rivier bevindt, het Maestranza theater, de stierenvechtersarena, het stierenvechtermuseum en vele andere bezienswaardigheden.

Bezoek aan het koninklijke paleis Alcázar

Het Alcázar van Sevilla,behorende tot het werelderfgoed, ligt slechts op 150 meter afstand van de school en is één van de meest populaire/ belangrijke excursie van de stad. Binnen de muren bevindt zich een paleis in Mudéjar stijl dat nog steeds als koninklijke residentie wordt gebruikt, evenals haar prachtige, uitgestrekte tuinen.

Bezoek aan kathedraal en Giralda toren

Op slechts 50 meter afstand van de school en behorende tot het werelderfgoed bevindt zich de Kathedraal met zijn beroemde minaret toren. De kathedraal van Sevilla is de derde grootste in de wereld, geëvenaard door de Sint Peters Basiliek in het Vaticaan en de Sint Paul Kathedraal in Londen. De Giralda is de minaret van de oorspronkelijke moskee vanwaar je een prachting panoramisch uitzicht van de stad hebt.

Bezoek aan het Maria Luisa Park en Plaza España

We beginnen ons bezoek met Plaza España, simbool van de Expo van 1929, en maken vervolgens een wandeling door het Maria Luisa park tot aan Plaza de América. Daar bevindt zich het Archeologische museum, het museum van populaire kunsten en tradities en het Royal Paviljoen waar studenten kunnen genieten van een verfrissend drankje op één van de meest beroemde terrassen van de stad.

Leren is jouw doel en wij zijn er om jou te helpen.

Onze buitenschoolse taal workshops gericht op grammatica en woordenschat, zullen je helpen concepten beter te begrijpen die in het Spaans soms niet duidelijk zijn: het verschil tussen por en para, ser en estar, het gebruik van de aanvoegende wijs.

Om aan deze vaardigheden te werken hebben wij creatieve activiteiten ontworpen om het lezen, schrijven en mondelinge expressie te oefenen. Culturele en onderhoudende workshops zoals calligrammes en speurtochten worden tevens georganiseerd.

Zodat je een beter begrip krijgt van de meest populaire Spaanse feesten, organiseren wij ronde tafels in de weken van de Feria de Abril (het lentefeest) of Semana Santa (Heilige Week) waar aan zowel studenten zoals jij als Spanjaarden aan deelnemen.

Omdat wij willen dat je de culturele hartslag van de stad voelt, stellen wij voor de cultuur via een ander perspectief te bekijken door middel van entertainment, recreatie activiteiten, films, concerten, tentoonstellingen, Sevillanas danslessen en flamenco voorstellingen.

Laten we je wat voorbeelden geven:

Workshop Spaanse muziek

Studenten luisteren naar Spaanse liedjes en leren die te begrijpen, tegelijkertijd  maken zij zo kennis aan een breed scala van de Spaanse muziek.

Workshop Lezen

Studenten leren leestechnieken zodat zij wat meer vertrouwen krijgen bij het lezen van Spaanse teksten. Tegelijkertijd maken studenten kennis met het panorama van de Spaanse cultuur.

Workshop schrijven

Studenten ontwikkelen strategieën om efficiënter te kunnen schrijven, het zij eenvoudige of wat meer complexere teksten. Deze activiteiten stimuleren zo de creativiteit en kunnen de persoonlijke expressie de vrije loop geven.

Workshop grammatica

Twijfel je over het gebruik van Ser/Estar?, Por/Para? Wij hebben workshops georganiseerd voor verschillende niveaus en met een methode gebaseerd op “gamification”zullen wij je helpen de eigenaardigheden in het Spaans te overwinnen.

Speurtochten

De speurtochten zijn een leuke manier om de taal in de praktijk te brengen terwijl studenten zich verdiepen in hun culturele kennis van de mensen en haar stad . Met zijn tweeën of in een groep wordt er samen gewerkt om een aantal vragen te beantwoorden door middel van aanwijzingen op te volgen tegen de klok in.

Reizen is leven, leven is leren… Wij kiezen bekende bestemmingen zoals Córdoba, Cádiz en Granada, tevens bezoeken wij graag andere bestemningen die minder bekend zijn en voor de conventionele toerist gewoonlijk verborgen blijven zoals de schatten van de Spaanse provincie Sevilla en haar dorpjes.

Bezoek aan Córdoba

Het bezoek aan Córdoba is het meest gevraagd door studenten. Studenten kunnen genieten van een wandeling door de oude Joodse wijk, de synagoge en de moskee-kathedraal bezichtigen . Er is ook vrije tijd om te winkelen en om te genieten van de lokale gerechten en tapas.
Córdoba

Bezoek aan Cádiz

Het bezoek aan Cádiz is ook zeer geliefd, omdat hier cultuur en vrije tijd goed te combineren zijn. Na een wandeling door de stad en een bezoek aan de Camera Obscura in deTavira toren kunnen studenten genieten van het strand in de namiddag.
Cádiz

Bezoek aan Granada

Granada kan zowel als een dag als een weekend trip worden georganiseerd. In Granada kunnen studenten genieten van een bezoek aan het Alhambra Paleis en Generalife tuinen. Ook is een bezoek aan de Albaicin wijk met haar beroemde uitzicht zeer de moeite waard. Een wandeling door de stad waar je de Moorse straatmarkt kan bezoeken en de kapel van Isabel en Ferdinand de “katholieke koningen”kan bekijken mag ook zeker niet ontbreken.
Granada

Bezoek aan Huelva

Ongeveer 90 km van Sevilla, gesitueerd aan de Atlantische kust bevindt zich de kust van Huelva. Deze trip biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten waaronder een bezoek aan de haven vanwaar Christopher Columbus koers zette richting de nieuwe wereld en een museum herinnert aan zijn eerste reizen; een bezoek aan het dorp El Rocío waar ieder jaar de beroemde bedevaartstochten plaats vinden of zelfs een uitstapje naar het park van Doñana, één van Europa´s grootste natuurreservaten.

Als je van bergwandelingen houdt, biedt het noordelijkste puntje van de provincie Huelva tal van natuurlijke schoonheid, ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de regio waar de beroemde Iberische ham vandaan komt.
Huelva - El Rocío

Atlantische stranden

Slechts 45 minuten van Sevilla, biedt de Atlantische kust van Huelva een heerlijke gastronomie, stranden waar je heerlijk kunt ontspannen met een mild klimaat gedurende het hele jaar.

Ook willen we je mee nemen naar de indrukwekkende stranden van El Palmar, vlakbij Cádiz met zijn 8 km lange ongerepte kustlijnen waar je allerlei soorten watersporten kunt beoefenen.

Ook stellen we je voor naar het strand van Bolonia te gaan, vanwaar je gewoon de stad Tanger kunt zien, een stad die net buiten de straat van Gibraltar ligt aan de Afrikaanse kust.

Naast het strand, omringd door duinen van wit zand, kun je genieten van de Romeinse ruïnes van Baelo Claudia afkomstig uit de 2e eeuw voor Chr.

Een andere bestemming die je beslist niet wilt missen zijn de blauw- water stranden van Isla de Tavira aan de Algarve kust (Portugal), slechts 90 minuten rijden van Sevilla.
Playas Atlántico

Provincie Sevilla

De provincie Sevilla biedt met haar meer dan 100 dorpen talloze mogelijkheden: toerisme , monumenten, culturele bezoeken, natuurwandelingen, gastronomische routes, het is er allemaal.

De privincie Sevilla heeft veel verschillende facetten en is getuige geweest van de volkeren die zich hier door de eeuwen heen gevestigd hebben : van de legendarische beschaving van de Tartessos gevolgd door de Romeinen en Arabieren, die daardoor een buitengewone culturele kaart hebben gevormd. In het midden van de regio ligt het dorp Carmona, wieg van de Romeinse beschaving met een indrukwekkende vestigingsmuur.

Op de heuvel van Sevilla in de Aljarafe ligt Santiponce, waar je een deel van de monumenten van Italica kan bezichtigen waaronder het unieke openlucht amfitheater en de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus.

Stroomafwaarts van de Guadalquivir rivier ligt Utrera, bakermat van de flamenco; de Sierra Norte, de mijnbouw regio van Almaden de la Plata en tot slot een bezoek aan het rijstteeltgebied in Spanje, de moerassen van de lagere Guadalquivir rivier, met inbegrip van het natuurpark Doñana.
Italica

Marokko

De geografische ligging van Sevilla is perfekt voor reizen naar bestemmingen zo verschillend van Europa zoals Marokko.

Wij organiseren gespecialiseerde 1-dag en weekend trips om het noorden van Marokko te bezoeken: Tanger, Tetuan, Fez, Asilah of Chefchaouan inclusief transport en gids van Sevilla, ferry van Algeciras of Tarifa (Cádiz)begeleide tours-, hotel en verzekering.

Je kan deze kans om een fascinerend continent te ontdekken niet missen.
Marokko

Produktie van olijfolie & proeverij

Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan een land vol historie en te leren hoe Virgin olijfolie wordt geproduceerd. Tevens kun je genieten van de verschillende smaken van dit traditionele Andalusische produkt.
Produktie van olijfolie & proeverij

Giralda Center

Dagprogramma, maandag tot en met vrijdag, vrije tijd en culturele activiteiten in de middag/avond.

Een geweldige kans om Spaanse vaardigheden op te doen terwijl je met andere deelnemers en docenten de ziel van Sevilla leert kennen.
Leren is leuk!